!

Koranen varnar för genteknik

Den moderna vetenskapen har givit människan nya perspektiv och möjligheter som hon aldrig haft förut. Med hjälp av nya fakta är vi nu kapabla att ändra i skapelsens byggstenar - DNA. Detta öppnar nya vägar för att ändra vår genstruktur både på gott och ont.

Den nya tekniken heter genteknik och kan även kallas för den nya faran för mänsklighetens överlevnad. Redan nu kan man se de faror som hotar mänsklighetens sunda existens. I boken Genens kraft (ISBN 91-87214-113) beskriver författaren dagens gentekniska framsteg på följande sätt:

"Aveln av djur för att göra dem mer produktiva har redan givit upphov till kor som producerar så mycket mjölk att de drabbas av den smärtsamma juversjukdomen mastit och att deras ämnesomsättning är under ständig stress. Kycklingar växer nu så snabbt att deras outvecklade skelett inte riktigt kan bära upp deras kroppar, med följd att de ofta drabbas av frakturer. Ibland faller de bara ner och dör av stress. Nu kommer gentekniken att förvärra dessa problem. Gentekniskt förändrade grisar, som tagits fram vid det amerikanska jordbruksdepartements gård i Beltsville i Maryland, har drabbats av allvarliga biverkningar bland annat lunginflammation, inre blödningar och en allvarlig form av handikappade reumatism. Bara ett av djuren lär ha överlevt till vuxen ålder och sen bara i två år." (s. 135-136)

Framtidens genteknik har många frågetecken och mörka scenarier. Detta är något som stärks av de många filmer och böcker där producenterna och författarna målar upp gentekniken lik en modern läkekonst som manipulerar och förstör människan och skapelsen.

Vissa vetenskapsmän har börjat utnyttja gentekniken för egen vinning och orden moral och etik existerar inte alltid i deras vokabulär. Även om viss forskning inom genteknik är förbjuden kan den bedrivas med privata medel utan statlig insyn.

Om vi tittar på vad historikerna har att berätta om tidig genteknik finner vi att Amerika hade utfört omkring 36 000 steriliseringar år 1941. Innan andra världskriget utbrott hade Tyskland systematiskt steriliserat mellan 350 000 - 400 000 personer. Mellan 1935 och 1976 hade man steriliserat ungefär 60 000 svenskar bara för att man ansåg dem som biologiskt underlägsna och därmed inte var värde att föda barn. Detta är en massiv, systematisk och avsiktlig vilja att ändra på Guds skapelse.

Om vi läser i Koranen kan vi hitta en vers som pekar på och uppger att satan kommer att ändra skapelsen till det sämre: "...och jag [satan] skall bjuda dem att vanställa Guds skapelse." (Koranen 4:119)

Kanske kommer vi i framtiden kunna producera människor med förbättrad hjärnkapacitet men vem kommer det att gynna â€" de rika som har råd eller de vanliga människorna? Kommer vi kanske få samhällen som styrs av ett genmodifierat elitskikt?

Grunden till denna artikeln är hämtad ifrån http://www.islamiska.org/


Av: Salih T

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Test